Municipality of FERES - Greece

 

ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Σχετικές συνδέσεις :  Περιγραφή  Αναλυτικά  Κέντρο Πληροφόρησης  Δάσος Δαδιάς  Τουρισμός  Πολυμέσα  Αρχική

 
 







Ο προικισμένος με ποικίλη βλάστηση υδροβιότοπος φιλοξενεί πολυάριθμα είδη πουλιών, όλες τις εποχές του χρόνου. Από τα 407 είδη της χώρας μας τα 304 απαντώνται εδώ, ανάμεσά τους και αρκετά σπάνια. Κυριαρχούν οι χηνόπαπιες, οι κορμοράνοι, οι κύκνοι, οι πελεκάνοι, τα φλαμίγκος, οι πελαργοί, οι ερωδιοί. Πολλά είδη βρίσκουν καταφύγιο στις αμμονησίδες που έχουν σχηματίσει οι προσχώσεις του ποταμού στα ρηχά της θάλασσας. Οι διακλαδώσεις του ποταμού και τα θαλάσσια ρεύματα έχουν δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα από λίμνες, υφάλμυρες λιμνοθάλασσες, φυσικά κανάλια, που μαζί με τον κυρίως όγκο του ποταμού και το παρόχθιο δάσος του από ιτιές, σκλήθρα και θαμνώδη βλάστηση, συνθέτουν το μοναδικό τοπίο του Δέλτα.
Ο καθοριστικός του ρόλος στην οικολογική ισορροπία της περιοχής το εντάσσει στους βιότοπους διεθνούς σημασίας που προστατεύονται από τη Συνθήκη RAMSAR... Περισσότερα για το Δέλτα του Εβρου
Αναλυτικές πληροφορίες για το ΔΕΛΤΑ καθώς και πλούσιο υλικό πολυμέσων, στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοτικής επιχείρησης τουριστικής ανάπτυξης Φερών (ΔΕΤΑΦ), εδώ.

Γιατί πρέπει να προσέχουμε;

Ο επισκέπτης του δέλτα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Η ηρεμία και η αρμονία είναι χαρακτηριστικά της περιοχής που πρέπει να τα σεβαστούμε.

Ας μην πλησιάζουμε κοντά σε πουλιά που φωλιάζουν. Υπάρχει κίνδυνος να τρομάξουν και να εγκαταλείψουν τις φωλιές τους.

Ας περπατήσουμε μόνο στα μονοπάτια και τις καθορισμένες διαδρομές.

Ας μην κόψουμε κλαδιά ή λουλούδια. Η αλυσίδα της ζωής στον υγρότοπο είναι εύθραυστη και εύκολα καταστρέφεται.

Ας φροντίσουμε να μην αφήσουμε πίσω μας σκουπίδια και πλαστικές σακούλες.

Ο υγρότοπος του Δέλτα του Εβρου με το σπάνιο τοπίο και την τεράστια βιοποικιλότητά του, αποτελεί στολίδι και πολιτιστική κληρονομιά όλων μας.

Οι παρακάτω συνδέσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν και με κλικ στις εικόνες, αρχίζοντας από πάνω αριστερά.








 
  ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ